Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене сутрин алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Като е студена викаш не държи обороти? Трябва да се провери каква стойност дава темпертурния датчик и тогава да се гледа моторчето. Него може да го тестваш като го откачиш и му подадеш за 2 секунти 12 волта да видиш дали ше мръдне на някъде.

На диагностиката могат да му пуснат и тест от компютъра.
    Гледам си от Горна - препоръчай сервиз в региона.
    Honda CB 500
    Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
    Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
    Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar Покажи съобщение
      Гледам си от Горна - препоръчай сервиз в региона.
      Виж си ЛС.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Работата става лесно:чистисе дросела и задължително на комп. диагностика трябва адаптация !Без адаптациа на дросела ефект от чистене няма !
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

прочетох темата от началото,та до края.при мен проблеми с оборотите няма,но когато е топло времето си пали на четвърт а като тръгна и и подам газ,забива муцуната и все едно нещо я държи отзад и не иска да тръгне.след километър някъде изведнъж се отпушва и хуква като луда.но сега като застудя пък,пали по трудно.оборотите са и перфектни и дори,и да не изчаквам да се стопли малко двг,като тръгна нямам никакви проблеми.давам газ и излитам.няма забиване на муцуна,няма спъване.е аджеба това ако е нормално да зема се гръмна?
          sigpic
          156 2.0 T.S-155 на 100к км.мойта гордост!

Comment

ДО колкото съм чел...Това, че в началото колата ти е спъната е нормално, защото тя има някаква защита да не я юркаш, докато е студена...(това при положение, че всички други неща са ОК по двигателя).
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

е да,но би трябвало и като е студено да е спъната предполагам.не мога да си го обясня всичкото това
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                ДО колкото съм чел...Това, че в началото колата ти е спъната е нормално, защото тя има някаква защита да не я юркаш, докато е студена...(това при положение, че всички други неща са ОК по двигателя).
                Няма таква защита. Не знам къде си го чел.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Няма таква защита. Не знам къде си го чел.
                  Колегата е прав няма такава защита палиш и може да караш веднага без да забива или да придърпва.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

защо тогава се получава така при мен.някой с подобни симптоми да има.
                    sigpic

Comment

Всички сме били с такива симптоми. Поне повечето от колегите във форума. И няма кой да ти каже тук от какво е. Причината може да е от много неща. Трябва на диагностика да се види кое не е на ред. Не само да ти ичистят грешките и да ти кажат "готово".

Истиснкия диагностицик трябва да разчете стойностите които се подават от сензорите. Да ти се измери налягането на горивото при студен двигател. Да се измерят кабелите и бубините. Да се проверят свещите... и. т. н.

Не може тук да ти каже някой "смени това и ще се оправи".

Не сменяй нищо само защото си прочел във форума, че при някого се е оправил от това. При теб може да е друго.

Гледам, че си от Ямбол. Най-добре иди в сервиза на axm-auto да ти направят свястна диагностика. Търси там Христо. Адрес и телефон в сайта им www.axm-auto.com

Правилното локализиране на проблема може да ти спести много нерви и пари!!!
                      Last edited by oem; d.m.y г., 10:56.

Comment

благодаря за съвета все пак,но едва ли ще отида при тях а и където и да било в ямбол на сервиз.мисля да събирам паричките и да я заведа в софия,че хората си разбират от работата там.тук аман вече от майстори всякакви.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от saint78 Покажи съобщение
                          прочетох темата от началото,та до края.при мен проблеми с оборотите няма,но когато е топло времето си пали на четвърт а като тръгна и и подам газ,забива муцуната и все едно нещо я държи отзад и не иска да тръгне.след километър някъде изведнъж се отпушва и хуква като луда.но сега като застудя пък,пали по трудно.оборотите са и перфектни и дори,и да не изчаквам да се стопли малко двг,като тръгна нямам никакви проблеми.давам газ и излитам.няма забиване на муцуна,няма спъване.е аджеба това ако е нормално да зема се гръмна?
                          При мен е по абсолютно същия начин. В студеното време няма забиване, което и палене да и е за деня. А като беше топло при първото палене за деня първите 1-2 ускорявания в града забиваше муцуна, после няма ядове. С оборотите или проблеми с паленето не съм имал никога /да не чуе дявола/
                          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от saint78 Покажи съобщение
                            благодаря за съвета все пак,но едва ли ще отида при тях а и където и да било в ямбол на сервиз.мисля да събирам паричките и да я заведа в софия,че хората си разбират от работата там.тук аман вече от майстори всякакви.
                            Защо? Ходил ли си там? Те са вносители на оригинални части от Италия. И специално с италиански автомобили се знаимават. Христо е много печен и ще ти обърне внимение. Аз не съм ходил там, но от там пазарувам части и съм доволен. И знам, че сервиза им е добър. Така съм чувал.

Comment

не искам да давам оценки колега.всеки майстор си знае за него си.предпочитам да събера пари и да отида в София от,колкото да правя,каквото и да било тук в Ямбол.аман от майстори вече.или ще взема да си я ручкам сам и поне като я разваля да не ме е яд,че хората са я сасипали.мое мнение си е това и не визирам никой.и да ходил съм там,но нищо не правихме по колата.а мисля,че частите при тях са на по високи цени от доста други магазини май.
                              sigpic

Comment

Може би няма Алфа която да го няма дози проблем и някой който го е отстранил лесно и при мен го има този проблем от време на време само може да го прави цяла седмица и след това да го няма 3 месеца нямам на представа на какво се дължи и на диагностики ходих и всичко от което може да е е редовно Май единствения вариант е да си караме така и да не ни бърка или да чакаме сутрин да позагрее..
                                Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Working...
                                X